Allergieën

Mensen met een voedselallergie worden ziek van gewone voedingsmiddelen. Bijvoorbeeld van melk, pinda of appel. De één krijgt buikklachten, de ander huid- of astmatische klachten. Een kenmerk is dat op hetzelfde voedingsmiddel altijd dezelfde klachten ontstaan.

Eiwitten, de boosdoener

Vrijwel alle voedingsmiddelen van plantaardige en dierlijke oorsprong bevatten eiwitten. Voedselallergie is een abnormaal sterke reactie van het afweersysteem op eiwitten in ons voedsel. De eiwitten die een reactie veroorzaken, noemen we allergenen. Als reactie komen allerlei stoffen in het lichaam vrij, onder andere histamine. Dit noemen we een allergische reactie.

Voedselallergie en toch uit eten

De Dromaai gebruikt voor mensen die een dieet volgen i.v.m. een allergie een “no go” kaart. Wij geven op deze kaart aan welke allergenen voorkomen in onze gerechten. U kunt vervolgens een keuze maken uit de overgebleven opties.

Heeft u bijvoorbeeld een gluten allergie, dan wordt de keuze uit sausjes een stuk kleiner. Echter vlees- en visgerechten bieden nog steeds een ruime keuze.

De keuken en de gastheer

De Dromaai heeft een zeer nette keuken waardoor we veel rekening kunnen houden met uw allergie/dieet. Er is ook altijd iemand aanwezig die op de hoogte is van uw allergie in relatie tot onze menukaart.




Al jaren een stabiele standaard. Nu erg leuk met het terras buiten op het nieuwe plein 44. Je weet wat er is en wat je krijgt en het is altijd prima. Niet culinair heel ingewikkels, maar lekker en betrouwbaar. Met heerlijke frieten, altijd verse groeten en salade en prima toetjes en drankjes. (Masja, via IENS.nl)