Allergieën

Mensen met een voedselallergie worden ziek van gewone voedingsmiddelen. Bijvoorbeeld van melk, pinda of appel. De één krijgt buikklachten, de ander huid- of astmatische klachten. Een kenmerk is dat op hetzelfde voedingsmiddel altijd dezelfde klachten ontstaan.

Eiwitten, de boosdoener

Vrijwel alle voedingsmiddelen van plantaardige en dierlijke oorsprong bevatten eiwitten. Voedselallergie is een abnormaal sterke reactie van het afweersysteem op eiwitten in ons voedsel. De eiwitten die een reactie veroorzaken, noemen we allergenen. Als reactie komen allerlei stoffen in het lichaam vrij, onder andere histamine. Dit noemen we een allergische reactie.

Voedselallergie en toch uit eten

De Dromaai gebruikt voor mensen die een dieet volgen i.v.m. een allergie een “no go” kaart. Wij geven op deze kaart aan welke allergenen voorkomen in onze gerechten. U kunt vervolgens een keuze maken uit de overgebleven opties.

Heeft u bijvoorbeeld een gluten allergie, dan wordt de keuze uit sausjes een stuk kleiner. Echter vlees- en visgerechten bieden nog steeds een ruime keuze.

De keuken en de gastheer

De Dromaai heeft een zeer nette keuken waardoor we veel rekening kunnen houden met uw allergie/dieet. Er is ook altijd iemand aanwezig die op de hoogte is van uw allergie in relatie tot onze menukaart.




Wij hebben hier afgelopen zaterdag rond de klok van half 7 gegeten. Het was druk, maar de vriendelijke bediening wist voor ons ruimte te maken aan de bar. En binnen een kwartier zaten we aan een tafeltje. Leuke mensen, heerlijk eten voor een hele redelijke prijs. (met z'n 3-en waren we 50 euro kwijt VHN). Zou willen dat in Zwolle een dergelijk zaak zat! Helemaal leuk! (Jell, via EET.nu)