Allergieën

Mensen met een voedselallergie worden ziek van gewone voedingsmiddelen.

Eiwitten, de boosdoener

Vrijwel alle voedingsmiddelen van plantaardige en dierlijke oorsprong bevatten eiwitten. Voedselallergie is een abnormaal sterke reactie van het afweersysteem op eiwitten in ons voedsel. De eiwitten die een reactie veroorzaken, noemen we allergenen. Als reactie komen allerlei stoffen in het lichaam vrij, onder andere histamine. Dit noemen we een allergische reactie.

Voedselallergie en toch uit eten

De Dromaai gebruikt voor mensen die een dieet volgen i.v.m. een allergie een “no go” kaart. Wij geven op deze kaart aan welke allergenen voorkomen in onze gerechten. U kunt vervolgens een keuze maken uit de overgebleven opties.

Heeft u bijvoorbeeld een gluten allergie, dan wordt de keuze uit sausjes een stuk kleiner. Echter vlees- en visgerechten bieden nog steeds een ruime keuze.

De keuken en de gastheer

De Dromaai heeft een zeer nette keuken waardoor we veel rekening kunnen houden met uw allergie/dieet. Er is ook altijd iemand aanwezig die op de hoogte is van uw allergie in relatie tot onze menukaart.




Het was een bijzondere ervaring om hier te eten. We zaten er eigenlijk 'per ongeluk'. Gezien de prijs verwachten we niet veel. Wat een positieve verrassing was dit. De sfeer is bijzonder los en het personeeel erg vriendelijk. Het eten was gezien de prijs echt goed te noemen en de hoeveelheden waren ook nog eens erg ruim. Voor een snelle goede gezellige hap een van de beste plekken in Nijmegen durf ik te stellen. (Alphons, via EET.nu)